Nules vol protegir, documentar i restaurar els blocaus del terme

guillermo latorre 6 2 20ÀUDIO| Ens ha visitat el regidor de Patrimoni i Turisme, Guillermo Latorre, per a contar-nos els blocaus localitzats i documentats que es sumen als ja rehabilitats. L'objectiu es que es declaren bens d'interés local primer per poder protegir-los després com a BIC. 

COMUNICAT AJUNTAMENT DE NULES

L’Ajuntament de Nules està treballant en la documentació de tots els blocaus de la Guerra Civil que hi ha al terme municipal d’aquesta localitat, es tracta d’un primer pas per a portar a terme diferents actuacions de restauració i protecció amb les quals es vol valorar aquest patrimoni local tan particular.

En concret, s’estan registrant tots aquells blocaus que encara no constaven al consistori municipal per a sol·licitar a la Conselleria la seua protecció, “és el primer requisit per a realitzar actuacions de restauració i preservació”, apunta el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, que explica que “l’objectiu és documentar i registrar oficialment tota la troballa de la contesa perquè siga de domini públic i puga així estar a l’abast de qualsevol investigador interessat, a més també diversifiquem l’oferta turística tant de Nules com del sud de Castelló”.

Des de la Regidoria de Patrimoni es pretén realitzar anualment diferents actuacions de restauració d’aquest blocaus per tal que es puguen sumar a la ruta turística que oferta l’Ajuntament de Nules.      

Cal assenyalar que el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre; l’arquitecte municipal, i l’investigador de la història local, Miguel Ángel Sanz, han sigut els encarregats de visitar aquests blocaus per a procedir a la seua identificació i localització.    

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació