natiu2

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador convida a afegir-se a tots els municipis de la província

plataforma llauradorsLa Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha acordat en l’última reunió, celebrada de nou a Nules per ser el poble que s’ha convertit en seu d’aquest moviment, convidar tots els municipis de la província de Castelló a sumar-s’hi a la plataforma.  

“En concret el que farem és a enviar-los un escrit explicant tot el que s’ha fet fins ara des de la plataforma i els motius de les accions que estem duent a terme, a més els convidarem a sumar-s’hi i a participar en els actes reivindicatius que es convocaran en breu”, explica el regidor d’Agricultura, César Estañol.

Entre les mesures que posaran en marxa està la realització d’una roda de premsa a València que tindrà lloc dimarts i d’una altra a Castelló per a poder tindre el suport institucional presentant el text, consensuat per tots els representants de la plataforma, que acompanya la recollida de signatures. “El que volem és que en aquests actes tinguem la màxima representació possible, per què són reivindicacions que beneficien a tot el sector  pel que es demana recolzament tant a la gent de la Comunitat Valenciana com de l’Estat Espanyol” de”, matisa Estañol.    

Per altra banda, també s’ha parlat de posar en marxa un pla estratègic per a la figura de qualitat de la clemenules, de manera que es vol crear un organisme tècnic que col·labore amb la plataforma per a tindre establides les bases que s’han de treballar amb la Generalitat Valenciana per a obtindre aquesta nomenclatura, segons el regidor d’Agricultura “volem tindre l’ajuda de la Universitat Politècnica de València i de la Universitat Jaume I de Castelló per a fer un estudi de la certificació de qualitat geogràfica i de les característiques tècniques que pertanyen a la figura de qualitat”.  

A aquesta reunió han assistit representants dels ajuntaments de Nules, la Vilavella, Betxí, Moncofa, la Vall d’Uixó i Borriana; representants de les organitzacions agràries FEPAC i la Unió de Llauradors; el president de l’Associació l’Autèntica de Nules; representants d’associacions locals de llauradors i d’Intercoop Comercial.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació