El Benicató ja és patrimoni de Nules

Signa amb la Diputació Provincial de Castelló la seua cessió

IMG 20220517 WA0010

Nules compta ja amb la titularitat de la vila romana del Benicató, un jaciment arqueològic de gran rellevància a la província de Castelló del que era titular la Diputació Provincial de Castelló.

En aquest sentit, ahir es va signar a la Diputació Provincial de Castelló l’acta de cessió d’aquesta propietat que ara forma part dels béns patrimonials de l’Ajuntament de Nules. Així doncs, l’acte de cessió ha comptat amb la presència de l’alcalde de Nules, David García, del president de la Diputació Provincial de Castelló, Pepe Martí, del regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, a més dels tècnics competents en aquesta matèria de les dos institucions, i del notari que ha subscrit l’acord per a fer l’escriptura pública que es traslladarà al registre de la propietat per a fer el canvi de la titularitat.

Amb tot, des de l’Ajuntament de Nules es mostra la seua satisfacció donat que ha sigut una proposta feta per aquesta administració local, “estem satisfets perquè la diputació provincial ha atès la nostra petició, per tant Nules amplia amb aquesta cessió el seu patrimoni. A partir d’ara, i donat que l’ajuntament pot actuar en aquest jaciment, anem a treballar en nous projectes per a seguir posant en valor la vila romana del Benicató”, comenta l’alcalde David García.

De fet, el jaciment romà del Benicató, situat al terme municipal de Nules, és un dels més importants de la província de Castelló per la seua gran extensió i per les diferents teories quant al seu origen.

Davant açò, des del consistori es vol dotar d’inversions aquest jaciment, en vistes a conèixer el seu vertader origen i crear un espai totalment condicionat per als seus visitants.

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació