ANUNCI.jpg

 

Nules reivindica a Costes el dret a tindre accessibles les seues platges

L’Ajuntament i el veïnat ha compta amb el suport de Cocemfe Castelló

IMG 7614

Representants de la Corporació Municipal de l’Ajuntament de Nules, d’associacions veïnals, i de veïnat de la platja de les Marines han mostrat hui el seu desacord amb la decisió de Costes de paralitzar les actuacions d’accessibilitat d’aquesta platja que estava portant a terme l’ajuntament amb la instal·lació d’una passarel·la de fusta. 

Tots ells juntament amb la Federació de Persones amb Discapacitat Cocemfe Castelló han reivindicat el dret d'accessibilitat de les platges i s'han posicionat en contra d’aquesta ordre de paralització d'obra que el consistori va rebre al al mes de juny, quan comptava amb la seua aprovació des del 8 d'abril.

Així doncs, l'alcalde, David García, s’empara a la legislació autonòmica i nacional en matèria d'accessibilitat que diu que tots els espais públics han de ser accessibles. Això suposa una gran limitació per a les persones amb discapacitat i aquells veïns que porten carros de xiquets o de la compra. Per això, l'ajuntament ha tornat a reprendre aquesta actuació i espera que en tres setmanes estiga finalitzada, “el que fa Costes es atemptar contra els drets universals dels drets humans i dels propis drets d’inclusió i d’igualtat que contempla la Constitució Espanyola”.

De manera que, el president de la Federació de Persones amb Discapacitat Cocemfe Castelló, Ramón Meseguer, ha mostrat el suport i la col·laboració de l'organització a l'Ajuntament de Nules “és lamentable que persones amb discapacitat o mobilitat reduïda no puguen accedir a casa seua. A més, no només demanem l'accessibilitat per a nosaltres, sinó també per a les persones majors, els que porten xiquets, carros de la compra i per a tots el veïnat que visite aquesta platja”, assenyala Meseguer.

“Els veïns volem reivindicar que un espai públic siga accessible per a tothom. La inclusió i els serveis socials de què parla el govern són ací. Per això, demanem que deixen a l'ajuntament construir una passarel·la que ens permet a tots els veïns gaudir de la platja”, comenta David Pérez, representant dels veïns d’aquesta zona de la platja de les Marines.

Per la seua banda, l’alcalde, David García, destaca a més que “nosaltres només demanem al govern d'Espanya que ens deixe acabar l'actuació que havíem començat i que ens havien aprovat prèviament. Ha quedat clar el nostre punt de vista, seguirem amb les obres d'accessibilitat i en cas que ens posen problemes ens veurem als jutjats per defensar el que diu la llei tant estatal com autonòmica”.

 

 

    ANUNCI.jpg

 


                                                                                         logo-ojd-interactiva.png.webp

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació