Nules reivindica a Costes el dret a tindre accessibles les seues platges

L’Ajuntament i el veïnat ha compta amb el suport de Cocemfe Castelló

IMG 7614

Representants de la Corporació Municipal de l’Ajuntament de Nules, d’associacions veïnals, i de veïnat de la platja de les Marines han mostrat hui el seu desacord amb la decisió de Costes de paralitzar les actuacions d’accessibilitat d’aquesta platja que estava portant a terme l’ajuntament amb la instal·lació d’una passarel·la de fusta. 

Tots ells juntament amb la Federació de Persones amb Discapacitat Cocemfe Castelló han reivindicat el dret d'accessibilitat de les platges i s'han posicionat en contra d’aquesta ordre de paralització d'obra que el consistori va rebre al al mes de juny, quan comptava amb la seua aprovació des del 8 d'abril.

Així doncs, l'alcalde, David García, s’empara a la legislació autonòmica i nacional en matèria d'accessibilitat que diu que tots els espais públics han de ser accessibles. Això suposa una gran limitació per a les persones amb discapacitat i aquells veïns que porten carros de xiquets o de la compra. Per això, l'ajuntament ha tornat a reprendre aquesta actuació i espera que en tres setmanes estiga finalitzada, “el que fa Costes es atemptar contra els drets universals dels drets humans i dels propis drets d’inclusió i d’igualtat que contempla la Constitució Espanyola”.

De manera que, el president de la Federació de Persones amb Discapacitat Cocemfe Castelló, Ramón Meseguer, ha mostrat el suport i la col·laboració de l'organització a l'Ajuntament de Nules “és lamentable que persones amb discapacitat o mobilitat reduïda no puguen accedir a casa seua. A més, no només demanem l'accessibilitat per a nosaltres, sinó també per a les persones majors, els que porten xiquets, carros de la compra i per a tots el veïnat que visite aquesta platja”, assenyala Meseguer.

“Els veïns volem reivindicar que un espai públic siga accessible per a tothom. La inclusió i els serveis socials de què parla el govern són ací. Per això, demanem que deixen a l'ajuntament construir una passarel·la que ens permet a tots els veïns gaudir de la platja”, comenta David Pérez, representant dels veïns d’aquesta zona de la platja de les Marines.

Per la seua banda, l’alcalde, David García, destaca a més que “nosaltres només demanem al govern d'Espanya que ens deixe acabar l'actuació que havíem començat i que ens havien aprovat prèviament. Ha quedat clar el nostre punt de vista, seguirem amb les obres d'accessibilitat i en cas que ens posen problemes ens veurem als jutjats per defensar el que diu la llei tant estatal com autonòmica”.

 

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació