natiu2

Nules, única localitat de la província que participa en el projecte "Un mar sin desperdicio"

residuos playaNules és l’única població de la província de Castelló que participa en el projecte “Un mar sin desperdicio”, que es du a terme en municipis de la franja mediterrània als mesos de maig i juny, en concret han sigut 43 alumnes de Primària del col·legi La Consolació els qui han participat en aquesta iniciativa en col·laboració amb el voluntariat de medi ambient, socorrisme i emergències de la seu local de la Creu Roja.

Aquest projecte educatiu busca conscienciar l’alumnat de la problemàtica derivada del fem marí i naix de la necessitat de transmetre als més joves la importància de conservar la mar neta; així doncs d’aquesta manera se’ls implica  i anima perquè agafen un paper actiu en el respecte a l’entorn.

L’activitat consisteix en el desenvolupament d’un material educatiu per a treballar aquesta temàtica en classe i després posar en pràctica els coneixements adquirits en la conservació del bon estat ambiental de la platja del seu municipi mitjançant el seu apadrinament. A Nules els xiquets i les xiquetes varen estar a principis del mes de maig fent actuacions a la platja de la zona del Far; a més de la neteja i retirada de residus de l’arena, els alumnes varen anotar dades dels residus, les quals varen utilitzar en la xarrada en la qual varen debatre com es podria reduir la quantitat de residus i també varen plantejar idees per a aconseguir-ho.   

Entre els participants en aquest projecte es troben centres educatius de poblacions com ara València, Roquetas de Mar (Almeria), Montgat (Barcelona), l’Estartit (Girona), Almuñécar (Granada), l’Hospitalet de l’Infant (Tarragona), Blanes (Girona), Águilas (Múrcia) i Isla Plana (Múrcia). El projecte té el suport de la Fundació Biodiversitat i d’Ecoembes.

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació