Nules alberga demà la II Nit de l'Art

La jornada aglutinarà diferents disciplines artístiques  

IMG_6091_1.jpg

Els principals enclavaments patrimonials i carrers de Nules es convertiran aquest dissabte, 6 de maig,  en escenaris on l’art en les seues diferents expressions estarà present al llarg de tota aquesta jornada.

De fet, la II Nit de l’Art a Nules presentarà una variada oferta d’actes i activitats que es desenvoluparà  al Museu de Medallística “Enrique Giner”, al Convent de la Sagrada Família, al Teatre Alcàzar, a la Plaça Major, al Museu d’Història “Vicent Felip Sempere”, a l’ermita de Sant Xotxim, al Mercat Municipal, a la plaça de Frai Asensi Nebot, al Local Multifuncional, a la Biblioteca Municipal “José Vicente Felip Monlleó”, o al saló d’actes de la Caixa Rural Sant Josep.   

Així doncs, una any més Nules es convertirà en aparador d’artistes locals i provincials que ompliran la població d’art i de cultura. En concret, la jornada començarà a les 10 del matí amb diferents tallers artístics que tindran lloc a la zona del Mercat Municipal, en aquest sentit durant tot el matí el públic assistents podrà participar del Taller d’Escriptura a ploma “Escribano, Escribana” a càrrec de Gemma Recatalá; del Taller d’escultura “Dibuix amb foc siluetes de ferro” que impartirà José A. Collado; d’un taller de pintura participativa “Unite Nules colors art” d’Antoine Gozalbo, Paco Rodríguez i Bea Fabregat; o del Taller Paraula i Imatge “L’embut de la memòria” amb Ramon Fandos Planelles i Daniel Gavara Casado.

Així mateix, a la mateixa hora a la plaça Major l’artista Jerónimo Uribe Clarín realitzarà in situ el mural “¿Por qué cuando exprimes una naranja sale zumo de naranja?” que es penjarà a la balconada de l’ajuntament.

Altres activitats que també es desenvoluparan en horari de matí seran Nules Vintage consistent en una ruta guiada per la retolació del municipi a càrrec de Birgit Weiss; també al Teatre Alcázar hi haurà un espectacle de dansa “La alegría de danza en el mundo” que protagonitzarà l’Escola de ballet i dansa Artística Nulense; a més hi haurà jornada de portes obertes del Museu de Medallística Enrique Giner; exposicions com ara “DesDones” de Conxa Llombart i l’escriptora local Mónica Mira a la sala d’exposicions de la Caixa Rural Sant Josep, “Flor de naranjo me diste un día” de Jerónimo Uribe que es podrà visitar a la sala d’exposicions de la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó, o l’exposició “Manolo Planelles. Els camins de la memòria nulense” que s’instal·larà al Saló Multifuncional.    

A més, també el flamenc estarà present amb actuacions en directe a la plaça de Fra Asensi Nebot amb la dona com a protagonista.

Cinema, performance, poesia i música en directe

Per la vesprada, hi haurà al Teatre Alcázar diferents sessions de curtmetratges; una performace interactiva “La danza de los hilos” de Cristina Cabo; un recital poètic performatiu “El somni poètic dels grills”, es tracta d’una proposta interdisciplinària que conjuga la guitarra d’Alfredo Alfajeme, la poesia de Marisol González i la dansa de Lola Ramos que es podrà veure al Museu d’Història; i també hi haurà una visita guiada nocturna “Els antics carrers de Nules. Històries i curiositats de la llista de carrers de Nules”. Amb tot, la programació finalitzarà  a les 23.00 hores amb el concert de cloenda de Tessa i Jonatan Penalba que tindrà lloc a la plaça de l’ermita de Sant Xotxim.

Cal assenyalar que, la Nit de l'Art a Nules és  una iniciativa de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Nules, un projecte que promou Ivonne Bacas, i que compta també amb la col·laboració de diferents associacions i col·lectius locals, i que està enfocada a tots els públics.

 

bannerdigital.pngashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació