Nules cedeix quatre escultures per a l'exposició sobre Joaquín Sorolla de València

La mostra commemora el centenari de la mort de l’artista i es podrà visitar fins al mes de desembre al Museu de la Ciutat

1.jpg

Enguany es commemora el primer centenari de la mort de l'artista valencià Joaquín Sorolla Bastida (1863-1923), una efemèride que ha sigut declarada pel Govern d'Espanya com a Esdeveniment d'Excepcional Interés Públic i que ha motivat que la Generalitat Valenciana declare 2023 Any Sorolla. Per a commemorar aquest centenari, l'Ajuntament de València ha elaborat una proposta expositiva, per al Museu de la Ciutat, sota el títol La Ciutat dels Artistes. Joaquín Sorolla i el Palau de les Arts i Indústries de València.

A tal fi, el consistori de València ha sol·licitat a l'Ajuntament de Nules la cessió de quatre escultures que s'exhibeixen al Museu de Medallística Enrique Giner de Nules en resultar de major interés per al desenvolupament d'aquest projecte expositiu i la seua vertebració científica. Aquestes peces, que són Tors femení, Temperantia i Fortitudo del mestre Enrique Giner, i La Venus del llac de Ramón Mateu, i amb el beneplàcit del Consell Perelló de la Creu, han sigut cedides per la regidoria de Museus de Nules.

Des de la regidoria de Museus de l'Ajuntament de Nules s’indica que és un pas molt important per a l'externalització del patrimoni artístic, atés que una de les exposicions més importants d'enguany a la Comunitat Valenciana requereix de part del fons patrimonial de Nules.

L'exposició La ciutat dels artistes  es podrà visitar al Museu de la Ciutat, situat a la Plaça de l'Arquebisbe de València, a partir d’aquest mes de maig fins al mes de desembre de 2023.

 

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació