Nules impulsa la sostenibilitat amb la instal·lació de panells solars en edificis municipals

Previsión_de_instalación_en_edificios_seleccionados.jpg

L'Ajuntament de Nules està fent un pas decidit cap a la sostenibilitat i les energies renovables, amb plans d'instal·lar panells solars en els sostres dels edificis municipals. L'objectiu és proveir d'energia gratuïta a aquests immobles de titularitat municipal.

Un estudi exhaustiu es va dur a terme per a avaluar la viabilitat d'aquest projecte, identificant els edificis més adequats per a connectar a instal·lacions solars fotovoltaiques mitjançant la modalitat d'autoconsum col·lectiu. Aquesta iniciativa cerca aconseguir el màxim estalvi energètic, reducció de costos i beneficis mediambientals.

En total, es van considerar 24 edificis municipals per a albergar instal·lacions solars fotovoltaiques. Com a resultat, es van seleccionar tres ubicacions ideals: el magatzem municipal, la piscina municipal i el local multifuncional, amb la possibilitat de vincular 10 edificis més a aquestes instal·lacions. Segons el Regidor de Medi Ambient, César Estañol, "les primeres anàlisis projecten un estalvi de 60,000 euros anuals per a les arques municipals, amb un retorn de la inversió estimat en menys d'un any, gràcies també a les ajudes públiques".

L'Ajuntament de Nules ja ha sol·licitat ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Generalitat Valenciana per a aquestes instal·lacions. S'estan elaborant els projectes per a les licitacions públiques, i l'empresa Su-Planeta-Solar està a càrrec de la gestió i implementació d'aquests projectes solars fotovoltaics.

El regidor, César Estañol, destaca que aquest és el primer pas perquè en el futur més consumidors del municipi es beneficien d'aquestes instal·lacions mitjançant la modalitat d'autoconsum col·lectiu.

bannerdigital.pngashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació