natiu2

Nules acull la presentació de la campanya de Prevenció d'Inundacions 2017

IMG 1993L'objectiu es previndre i adpotar mesures de protecció a la ciutadania

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha recordat hui a Nules, durant la presentació de la Campanya de Prevenció d'Inundacions 2017, la importància que els municipis de la Comunitat Valenciana amb risc d'inundacions hagen redactat amb anterioritat el seu Pla d'Actuació Municipal “amb l'objectiu de previndre i adoptar les mesures oportunes de protecció ciutadana”.

Un total de 136 municipis tenen risc de patir inundacions, 48 en tenen risc alt i 88 risc mitjà, i estan obligats a elaborar el seu Pla d'Actuació Municipal (PAM). D'aquests municipis, 22 disposen del pla davant del risc d'inundacions i 65 disposen d'un pla territorial municipal davant d'emergències que també podrien activar-lo en cas d'inundacions si disposen a més d'una operativa municipal davant d'aquest risc.

La campanya de presentació s'ha dut a terme a Nules, un municipi amb risc mitjà d'inundació i afectat pels accidents de la presa del Belcaire que ha aprovat el seu Pla d'Actuació Municipal en 2016. L'alcalde de Nules, David García, comenta respecte d'això que ‘’Nules té aprovat el seu Pla d'Actuació Municipal davant del risc d'inundacions des d'octubre del 2016, i ja ha hagut de ser aplicat una vegada (gener 2017) amb excel·lents resultats de resposta i coordinació. Estem molt agraïts pel suport tècnic que ens va donar el Consell per a la redacció del pla. Tant de bo tots els ajuntaments amb risc d'inundació seguisquen els consells de la Generalitat i redacten els seus plans’’.

En concret, disposen de Pla d'Actuació Municipal davant del risc d'inundacions Alaquàs, Alboraia, l’Alfàs del Pi, Benicarló, Benicàssim, Beniparrell, Borriana, Canet d’en Berenguer, Càrcer, Cotes, Massanassa, Mislata, Nules, Oliva, Ondara, Oriola, Palmera, Paterna, Riba-roja de Túria, el Verger, la Vila Joiosa i Xirivella. Tres municipis més, Catarroja, les Alqueries i Moncofa, el tenen elaborat i pendent d'aprovar en Ple.

José María Ángel recorda als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que no hagen redactat el seu pla que tenen a la seua disposició  tot el suport tècnic per part de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències. A més, els ha demanat implicació municipal en les tasques de seguiment de pluges intenses, així com en les tasques de prevenció i adopció de mesures de protecció a la població “perquè no hi ha certesa al 100%, ni en les prediccions meteorològiques ni en la forma en què les crescudes poden afectar el territori”.

Ángel també ha destacat la tasca fonamental que realitzen els mitjans de comunicació i les xarxes socials en la difusió de les preemergències i emergències en alertar els ciutadans de qualsevol contingència i proporcionar informació sobre l'abast i els danys ocasionats per les pluges.

Des de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i a través del compte oficial de Twitter @GVA112, s'ofereix a més informació detallada de les situacions de preemergència i emergència davant d'aquest risc, sempre basant-se en la informació facilitada per l'Agència Estatal de Meteorologia i es difonen recomanacions als ciutadans davant d'aquest risc, sobre com actuar en cas de tempestes, en prevenció per temporal de pluges i de seguretat si s'ha d'utilitzar el cotxe.

En la pàgina web de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències: www.112cv.com es pot trobar tota la informació relativa als plans i el risc d'inundacions. Els ciutadans també disposen del telèfon d'Emergències 112 Comunitat Valenciana per a informar de qualsevol emergència derivada d'aquest risc. 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació