Nules treballa la prevenció i conscienciació sobre l'ús de drogues amb els adolescents del municipi

La jornada s’ha impartit a l’alumnat de segon de l’ESO de l’IES Gilabert de Centelles

IMG-20240304-WA0016.jpg

En col·laboració amb el Departament de Joventut de l'Ajuntament de Nules i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), s'ha dut a terme una jornada dedicada a la prevenció i conscienciació sobre el consum de drogues, dirigida específicament al públic adolescent.

L'esdeveniment va tindre lloc en l'Institut d'Educació Secundària Gilabert de Centelles de Nules, amb la participació d'un total de 245 estudiants de Segon de l'ESO. L'objectiu principal va ser dotar als adolescents d'habilitats com l'assertivitat, l'empatia, així com la prevenció i la conscienciació sobre l'ús de drogues, contribuint així a la creació d'un entorn escolar segur i de suport.

La jornada va consistir en diverses sessions que van incloure dinàmiques i xarrades informatives, dissenyades per a proporcionar informació clara i precisa sobre els riscos i conseqüències del consum de drogues, amb la finalitat de previndre el seu inici. Segons la regidora de Joventut, Blanca Silvestre, aquestes activitats poden ser fonamentals per a dissuadir als joves de provar substàncies addictives.

A més de les sessions teòriques, la jornada també va incloure una part pràctica, on els estudiants van participar en una gimcana centrada en la prevenció i conscienciació sobre l'ús de drogues. Aquesta activitat va permetre als joves reforçar els coneixements adquirits durant les sessions anteriors d'una manera lúdica i participativa.

És important destacar que aquest tipus d'iniciatives formen part del Pla Municipal de Joventut, evidenciant el compromís de les autoritats locals a abordar de manera proactiva el problema del consum de drogues entre els adolescents i promoure estils de vida saludables.

 

BASE faldon ESAP LA VALL

 

presidencia_h3.jpglogo-ojd-interactiva.png.webp

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació