La Guàrdia Civil intervé 397 gossos de raça en un centre de cria il.legal a Vinaròs

embolo 1Punxa i coneix tots els detalls!

La Guàrdia Civil, en el marc de les recerques dutes a terme en la denominada “Operació ÈMBOL” desenvolupada a Castelló, ha procedit a la recerca penal d'un home de 59 anys d'edat i nacionalitat espanyola, com a suposat autor dels delictes de maltractament animal, intrusisme professional, usurpació i falsificació de documents.

embolo 2Les actuacions es van iniciar en tenir coneixement una facultativa veterinària de la comercialització de gossos emparats amb cartilles sanitàries en les quals constava segell i signatura de la mateixa. L'estudi grafològic realitzat va verificar la falsificació d'aquests documents.

Practicades les recerques oportunes per part de l'Equip de Recerca del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló es va esbrinar l'existència d'unes instal·lacions situades en una parcel·la del camí Sant Gregori, enel terme municipal de *Vinarós, on es desenvolupava l'activitat de reproducció i cria de gossos de les races "Yorkshire", "Pomerania","Chiguagua" i "Bichón Maltes", tot açò per a la seua posterior comercialització en tendes d'animals, en grans centres comercials de Barcelona, efectuant-se aquesta activitat mancant de les corresponents autoritzacions administratives. 

Realitzada la corresponent inspecció en aquestes instal·lacions, pels agents del SEPRONA juntament amb els Serveis Veterinaris Oficial de la Consellería d'Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat Valenciana, aquestes presentaven un lamentable estat higiènic sanitari, trobant 397 gossos que mancaven de qualsevol control veterinari, estant la majoria sense identificar amb els corresponents microxips.

embolo 3Els Serveis Oficials de Sanitat Animal de la Consellería han procedit a la immobilització cautelar de tots els animals i a la seua identificació, ordenant la immediata neteja i desinfecció d'aquestes instal·lacions. Després de la consecució del corresponent pla d'actuacions urgents, sota el control i supervisió de facultatiu veterinari, es resituen els animals en un centre degudament autoritzat.

En la inspecció d'aquest immoble s'han intervingut unes 500 dosis de vacunes i medicaments veterinaris amb els injectables dels quals feia ús l'investigat per al tractament d'aquests animals. A més s'ha localitzat l'encuny/segelle amb la inscripció de les dades de la veterinària, que era utilitzat per a la falsificació de les cartilles sanitàries dels animals que posteriorment es comercialitzaven fraudulentament. Sobre els fets s'instrueixen diligències que han lliurades en el Deganat dels Jutjats de Vinaròs (Castelló).

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació