La Diputació implica a Martín Berasategui en la promoció i posada en valor de la tòfona negra de la província de Castelló

berasategui trufaINCLOU VÍDEO| La Diputació difon un vídeo viral per a sumar oportunitats a la tòfona provincial com a prèvia a la Fira de la Tòfona d'aquest dissabte. Roig: “Sabem que tenim la millor tòfona del món, és un orgull comptar amb un dels millors xefs del món per a donar-lo a conéixer”

 

La Diputació de Castelló ha implicat el xef Martín Berasategui en la millor promoció i posada en valor de la tòfona negra de l'interior de la província de Castelló. Així, el Govern Provincial ha creat i difós un vídeo viral amb l'objectiu de donar a conéixer els millors atractius d'aquest preuat fong de la mà d'un dels millors cuiners internacionals. Aquesta important iniciativa forma part de les diferents accions que contempla la Diputació de Castelló per a promocionar el consum de la tòfona de de Castelló, especialment durant aquestes dates de cara al Nadal i com a part del seu programa estratègic Castelló Ruta de Sabor de posada en valor de la gastronomia autòctona.

7268 3 11 18 BERASATEGUIEl diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “sabem que tenim la millor tòfona del món, i és tot un orgull que un dels millors cuiners del món com és Martín Berasategui, gran ambaixador dels productes de la nostra terra, se sume com a gran prescriptor de la nostra tòfona perquè tots sàpien de la seua qualitat, no solament en l'àmbit nacional sinó també els propis castellonencs”.

En aqueix sentit, el diputat ha assegurat que “junts estem caminant en la generació de noves oportunitats per a un sector que té molt a dir en el futur dels nostres pobles. La tòfona encara és una gran desconeguda per a molts castellonencs, i a la nostra mà està el donar-la a conéixer de la mà d'un dels millors prescriptors del món com és Martín Berasategui”.

Roig ha agraït la implicació de Martín Berasategui en el projecte i ha assegurat que “per a la província i els productors de Castelló és un autèntic luxe tindre a Martín Berasategui entre nosaltres ajudant-nos sent ambaixador d'una província que compta amb un gran rebost com és la nostra”.

En la peça audiovisual, de menys d'un minut de durada, el cuiner donostiarra apareix conversant amb la seua companya de professió Tere Puig, de Catí. Tots dos posen en valor les grans qualitats de la tòfona de Castelló, fins i tot el xef donostiarra assegura que “en la cuina de Martín no entra una altra tòfona que no siga la de Castelló, tant a Espanya com fora, perquè acaricia amb la seua qualitat el paladar dels nostres clients”.

Amb aquesta nova iniciativa, el Govern Provincial continua treballant a donar a conéixer i posar en valor els productes de Castelló com a font de noves oportunitats de futur per a la província. Un treball promocional que intensifica durant aquestes dates de cara a la pròxima campanya nadalenca. Cal tindre en compte que després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d'origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. És una marca present en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.

Una gran invitació a participar en el II Mercat de la Tòfona

L'emissió d'aquest vídeo en els canals de Xarxes Socials de la Diputació de Castelló coincideix amb la proximitat del II Mercat de la Tòfona i els Productes Nadalencs Castelló Ruta de Sabor dissabte que ve 22 en la plaça de les Aules.

Amb això, el Govern Provincial consolidarà el que fora un reeixit ‘Mercat de la Tòfona i els productes nadalencs, Castelló Ruta de Sabor’ com la gran cita castellonenca amb la tòfona autòctona com a part de la campanya que la Diputació està implementant pel consum de productes de la província aquest Nadal.

“Després de l'èxit que va tindre aquesta iniciativa l'any passat, la vam consolidar aquest 2018 com a part de la nostra gran aposta per promocionar el consum de tòfona de la província entre els propis castellonencs. Castelló tornarà a comptar amb un mercat de la tòfona, i la portem per a donar-la a conéixer entre els propis castellonencs, ja que hem detectat precisament una falta de coneixement i de consum entre la població en general. Volem que així com és preada pels especialistes, també ho siga entre els castellonencs en general per a fomentar el seu consum a la província. Si que hi ha fires de la tòfona als pobles amb tradició *trufícola, com són Catí o El Bou, però en la capital de la província és una cosa innovadora que esperem que tinga molt bon acolliment entre el públic”, ha explicat el diputat.

I és que l'objectiu fonamental d'aquest mercat es correspon amb el de la marca de productes autòctons de la Diputació, Castelló Ruta de Sabor, de promocionar els productes de la província i potenciar el seu consum en les pròximes dates nadalenques, així com donar suport a la gastronomia castellonenca i el turisme dels municipis productors.

“En aquest mercat es podrà adquirir tòfona fresca i productes derivats com a olis, formatges, embotits, ous *trufados, així com altres productes típics d'aquestes dates, com són els torrons”, ha explicat el diputat Roig.

Un mercat replet d'activitat i productes de Castelló

Fins a l'últim detall d'aquest mercat s'ha cuidat amb cura perquè el visitant respire castellonerisme en el seu ambient. Així, també es podran degustar alguns dels millors caldos de la província gràcies a la participació de diversos cellers de la IGP Vins de Castelló.

Seran 20 les casetes de productors i truficultores provincials, a més d'un complet programa d'activitats amb una xarrada nutricional sobre productes Castelló Ruta de Sabor a càrrec de IS Dietistes i un concert en directe de Lisbeth Freites Quartet.

Material divulgatiu en el mercat

Com a part de l'objectiu de la Diputació de Castelló de donar a conéixer les millors qualitats dels productes de la província, el Govern Provincial ha editat la 'Guia de la Tòfona Negra' en les quals es recopilen consells per a la seua conservació òptima d'acord a les seues qualitats. A més, el visitant trobarà també diverses receptes per a poder practicar a casa tot l'aprés en el *Mercat de la Tòfona Castelló Ruta de Sabor amb la condició de degustar una de les matèries primeres més benvolgudes de la gastronomia internacional i que produeix bona part de l'interior de Castelló.

Servei d'Assessorament en Truficultura

Dins de la línia de promoció i posada en valor de la tòfona com a element vertebrador del turisme en la zona de l'interior, la Diputació va crear el Servei d'Assessorament en Truficultura mitjançant el qual ofereix atenció presencial, telefònica o per e-mail a l'agricultor que compta amb una plantació de tòfones. “Es tracta de reforçar la tòfona com una alternativa econòmica sostenible per a les comarques de l'interior de la província”, ha explicat Roig.

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació