Presentat "Posa't al mapa", campanya de sensibilització turística de la Plana Baixa

El Pla de Dinamització i Governança Turística del Consorci Gestor del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa ha iniciat les seues actuacions sensibilitzant als ciutadans, empresaris i associacions locals mitjançant un Pla amb el que communicar els objectius i principals accions vinculades al procés de desenvolupament d'aquest Pla, aixi com els beneficis i la importància del sector turístic per al destí i els municipis que el formen.

En aquesta presentació s'ha plasmat un dels objectius del Plan de Dinamización y Gobernanza Turística: sensibilitzar tant a la població local com als empresaris per a que prenguen consciència dels beneficis que el turisme aporta al desenvolupament econòmic, social, cultural i mediambiental dels pobles, per a la qual cosa és necessaria la participació i sensibilització dels diferents agents públic-privats de tots els municipis en el procés de canvi que es necessita per ficar en valor turístic el destí.

Impulsats per el desenvolupament d'una campanya de sensibilització turística, els pobles partíceps d'aquest Pla son: Alfondeguilla, Almenara, Artana, Eslida, La Llosa, La Vall d'Uixó, La Vilavella, Moncofa, Nules i Xilxes. Tots ells tenen un objectiu comú com és el construir una percepció positiva sobre el valor turístic que la destinació Sud de Castelló té i ensenyar a difundir-lo als turistes, fomentar l'hospitalitat cap al turista i transmetre els beneficis socials i econòmics que un turisme responsable i respectuòs cap a la destinació va a proporcionar.

Amb el lema "El turismo es cosa de todos y para todos. Posa't al mapa" junt al recolzamen de persones reconegudes de cada un d'aquestos municipis, es pretén obrir el turisme als ciutadans i empresaris per a que aquestos puguen sentir-ho i formar part de les diferents activitats exposades en el Plan. En la campanya col·laboren prescriptors locals de l'àmbit de l'esport, la cultura, l'empresa, oci, investigació científica, etc, com Jaume Doménech, Daniela González, Avel·lí Corma, Jordi Ballester, Yunke, Joé Antonio Rochera, Sara Sorribes, Juanma Urbaán, Serafín Marín i Bruno Soriano.

La promoció del Pla permet difondre el decàleg de beneficis del desenvolupament sostenible en el Sud de Castelló en els que se treballarà des del Pla de Dinamització i Governança Turística del Consorci Gestor del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa, i que son:

1-Estimular el desenvolupament socioeconòmic i la creació d'empleo.

2-Potenciar l'emprenedoria i la implantació de noves empreses.

3-Estimular el consum de productes gastronòmics locals.

4-Contribuir a la  pervivència d'oficis tradicionals i artesanals.

5-Contribuir a la valorització i recuperació del nostre patrimoni cultural.

6-Exaltar, perpetuar i donar a conéixer els costms i tradicions locals.

7-Contribuir a la valorització, conservació i protecció de l'entorn natural.

8-Potenciar l'intercanvi cultural.

9-Millorar la connectivitat i el desenvolupament tecnològic.

10-Millorar el desenvolupament d'infraestructures i serveis.

En paraules de la Presidenta, Tania Baños, "el nostre turisme ha d'estar basat en els valors que compartim, i constituir una activitat econòmica en el nostres municipis que aporte qualitat de vida als nostres ciutadans".

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació