La Diputació de Castelló aprova les ajudes per al programa Repoblem

4889 10 11 16 MOLINER ELENA

La Diputació de Castelló, dins del seu compromís amb el municipalisme i la cohesió territorial, va a intensificar enguany un dels seus grans eixos d'actuació com és la campanya Repoblem, impulsada per Javier Moliner, per a frenar la despoblació en les zones rurals de l'interior de la província.


En aquesta línia, la comissió informativa de serveis a la ciutadania va aprovar ahir les bases reguladores de la convocatòria d'ajudes econòmiques per naixement o adopció destinades a famílies que resideixen en municipis amb menys d'1.000 habitants en “la qual és una mesura més dins del complet paquet d'iniciatives empreses pel Govern Provincial a l'hora de propiciar el millor escenari perquè cap castellonenc haja d'abandonar el nostre interior per falta d'oportunitats”.

No en va, el vicepresident del Govern Provincial, Vicent Sales, ha incidit en la consolidació del món rural castellonenc “com un dels objectius prioritaris d'aquesta administració quan aquesta província és única, sobretot, gràcies a la identitat i essència que li confereixen els seus municipis més xicotets”.

És per açò que a través d'iniciatives com la d'incentivar la natalitat, la Diputació aportarà un suport econòmic i institucional a les famílies amb rendes no superiors als 22.000 euros per naixements o adopcions compresos entre l'1 de novembre del 2016 fins al 31 d'octubre d'enguany.

L'objectiu d'aquesta política, ha ressenyat el vicepresident provincial, és el de “aconseguir el fiançament de l'estabilitat demogràfica en els xicotets municipis de l'interior de la província. La campanya *Repoblem és, en tota la seua essència, el fidel reflex dels *cuatros grans eixos estratègics d'aquesta Diputació en el qual la igualtat d'oportunitats passa *irrefutablemente per l'impuls i vertebració de tot el territori, la divulgació del nostre excels patrimoni i l'eficiència en la gestió”.

Més de 73,4 milions a la consolidació de la població rural


Tant és així que en el pressupost per a enguany el Govern Provincial destinarà més de 73 milions d'euros a afavorir la cohesió territorial i la consolidació de la població rural “fent que les inversions plantejades en totes les àrees confluïsquen en un mateix punt: la igualtat d'oportunitats perquè ningú se senta espentat a abandonar el seu poble per falta de recursos o serveis”.

En aquest sentit, el vicepresident provincial ha incidit en la transversalitat de la campanya Repoblem més enllà de les accions socials destinades a millorar el benestar dels veïns. És el cas d'accions com les 'Unitats Respira', que amb una inversió superior als 260.000 “asseguren la cura de les persones majors i dependents independentment d'on visquen”, la nova iniciativa de convertir la província en un territori cardioprotegit “per a ambicionar una província amb igualtat de serveis”; o els 80.000 euros de '*escoles matineres' per a afavorir la conciliació laboral i familiar en els municipis de l'interior.

Al costat d'aquestes iniciatives, cal destacar que totes les accions de divulgació del patrimoni natural, històric, gastronòmic així com les polítiques de promoció i foment de l'esport, la cultura i el turisme en la província “ens ajuden a consolidar la nostra aposta municipalista i afavorir que cap castellonenc haja d'abandonar el seu lloc de residència per falta d'oportunitats socials, econòmiques o laborals”.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació