Bravo assegura que l'Oficina de Violència de Gènere de Castelló servirà perquè “moltes dones facen el pas” i denuncien als seus agressors

Un total de 28 professionals especialitzats oferiran atenció integral i personalitzada els 365 dies de l'any en horari de nou del matí a nou de la nit

20220622113349_GVA_1419OK.jpg

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que la nova Oficina de Denúncies de Violència de Gènere que aquest dimecres ha entrat en funcionament a la Ciutat de la Justícia de Castelló “ajudarà al fet que moltes dones facen el pas” i denuncien als seus agressors.

La consellera s'ha expressat en aquests termes en la seua intervenció durant la posada en servei de la nova Oficina idèntica a la qual es va obrir a València a l'abril de 2019 i en la qual s'han atés 2.272 dones.

L'Oficina ocupa un espai de 185 metres quadrats que disposa d'un accés independent i diferenciat respecte a la resta del complex judicial. A més de les dependències de treball, compta amb una sala d'espera acollidora i segura i un espai amable condicionat com a zona de jocs per a l'atenció dels fills i filles de les víctimes.

L'Oficina està dotada amb 28 professionals dels quals 6 són agents de la Unitat Adscrita a la Generalitat de la Policia Nacional coordinats per una oficial i dirigits per una inspectora-cap. També compta amb el suport de sis equips psicosocials formats, cadascun d'ells, per un psicòleg i un treballador social més el reforç de la plantilla de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte que, a Castelló, compta amb una coordinadora, una psicòloga, tres lletrades i dues treballadores socials.

A tot això cal sumar l'assistència jurídica a través d'un torn d'ofici especialitzat en Violència de Gènere. El centre estarà obert de nou del matí a nou de la nit els 365 dies de l'any.

La consellera ha agraït el compromís del Ministeri de l'Interior amb aquest projecte pioner a Espanya ja que, vistos els “esperançadors resultats” obtinguts per l'Oficina de València, “vam entendre que calia territorialitzar el projecte i vam posar en marxa aquesta Oficina de Castelló i la d'Alacant, que obrirà les seues portes a l'octubre”.

Per a la consellera, “el desitjable per a tots és que hui no fórem ací i que aquesta oficina no fora necessària” perquè “seria el millor símptoma que la violència de gènere al nostre país està erradicada”. No obstant això, atés que no és així “hem de continuar treballant per construir un sistema de protecció per a les víctimes”.

La consellera ha detallat que l'objectiu és incorporar el sistema de protecció en sentit ampli des del primer moment. Per això és important la que la Policia estiga “especialitzada en violència de gènere” perquè “en conéixer el fenomen, aporten major sensibilitat i empatia en aqueix moment tan dur de presentar la denúncia”. A més, Bravo ha recordat que les dones “compten també amb un equip psicosocial que estaran amb elles des del primer moment”.

“Estem construint projectes per a fer front a aqueixa xacra que ens avergonyeix a tots. Des del moment que s'atrevisquen a fer el pas ja no les deixarem soles”, ha conclòs Gabriela Bravo. 

 

 

20181102 camideConquesta 945x222

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació