La start-up de l'aeroport de Castelló Arkadia Space lidera un projecte europeu d'implantació de components ceràmics en motors espacials

La jove empresa rep finançament europeu per al desenvolupament de cambres de combustió per a aplicacions de mobilitat orbital

220623_POL_foto_Aerocas_Arkadia.jpg

La start-up Arkadia Space, que desenvolupa la seua activitat en l'aeroport de Castelló, ha aconseguit finançament de la Comissió Europea per a dur a terme el projecte Inception, consistent en el desenvolupament i validació de cambres de combustió ceràmiques per a motors espacials.

La directora general d'Aerocas, Blanca Marín, ha manifestat la seua satisfacció amb l'assoliment de l'empresa, “ja que aquest projecte entronca amb un sector industrial estratègic de la província de Castelló, com és el ceràmic, obrint un camp de possibilitats i de diversificació vinculades a l'àmbit aeroespacial”.

El projecte, presentat en consorci per Arkadia Space i Lithoz GmbH, impulsarà el desenvolupament i validació de cambres de combustió per a motors coet basades en material ceràmic, efectives en cost i dedicades a aplicacions de mobilitat orbital, una cosa única fins hui a Europa.

Els prototips de cambra de combustió estaran dissenyats per Arkadia Space per a la seua línia de motors espacials basats en combustibles verds. Aquesta tecnologia està enfocada a cobrir les necessitats dels proveïdors de nous serveis en òrbita, com ara la retirada de fem espacial o el desplegament de satèl·lits, oferint a aquestes empreses una família de sistemes propulsius sostenibles, efectius en cost i desenvolupats íntegrament a Europa.

La companyia austríaca Lithoz GmbH, especialitzada tecnologia d'impressió 3D per a materials ceràmics d'altes prestacions, serà l'encarregada de la fabricació dels prototips.

El desenvolupament d'aquesta tecnologia s'emmarca en el projecte Galàctica de la Comissió Europe.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació