ANUNCI.jpg

 

35 Ajuntaments de la província rebran una subvenció de la Diputació de Castelló per a promoure la transparència, el bon govern i la participació ciutadana

L'assignació total ha incrementat 50.000 euros en comparació amb l'any anterior, i les dues modalitats contemplades en la subvenció han arribat al nombre màxim de beneficiaris

Imagen_de_archivo_Junta_de_Gobierno_1.jpg

La Diputació Provincial de Castelló ha aprovat la concessió d'una línia d'ajuda amb una dotació de 350.000 euros, dirigida als ajuntaments de la província per a fomentar la transparència, la participació ciutadana i el bon govern, tres pilars fonamentals del govern obert. Les dues modalitats incloses en aquesta subvenció han experimentat un augment de 25.000 euros cadascuna en comparació amb l'any anterior, resultant en un increment total de 50.000 euros en el fons. A més, totes dues modalitats han aconseguit el seu màxim de beneficiaris, arribant a un total de 35 ajuntaments als quals se'ls ha concedit aquesta ajuda.

Pel que fa a la subvenció per al foment de la participació ciutadana, s'abasten iniciatives relacionades amb processos participatius que busquen involucrar a la ciutadania en els assumptes públics de l'entitat local; tallers i accions de divulgació o formació sobre la participació ciutadana; i la implementació o adaptació de normatives relacionades amb la participació ciutadana en el municipi, entre altres mesures. En aquesta modalitat, amb un fons de 175.000 euros, han participat municipis com Borriol, Onda, Vistabella, Cortes d'Arenós, Morella, Geldo, Artana, Lucena, Cinctorres, Benlloc, la Vall d'Almonesir, Sot de Ferrer, Eslida, Peníscola, Aín, Villores, Vila-real, Almedíxer, Moncofa, la Vall d'Alba, Palanques, Albocàsser, Atzeneta del Maestrat, Vilanova de la Reina, la Vall d'Uixó i Altura.

D'altra banda, la segona modalitat se centra en impulsar la transparència, amb projectes o activitats relacionades amb la millora dels portals de transparència locals a través de visors i altres eines que busquen optimitzar el seu ús o garantir la seua eficàcia; iniciatives per a fomentar la cultura de dades obertes i promoure la reutilització de dades públiques en la comunitat local i entre la ciutadania en general; i la creació i implementació de plans de mesures antifrau i eines per a gestionar i previndre riscos en relació amb la integritat, entre altres.

Dels 175.000 euros assignats a aquesta modalitat, han beneficiat als ajuntaments de Cortes d'Arenós, Morella, Onda, Eslida, Artana, La Jana, Peníscola, Sot de Ferrer, Caudiel, Villores, Vilafermosa, la Vall d'Almonesir, Almedíxer, Vilafranca, Sogorb, la Vall d'Alba, la Vall d'Uixó, Portell de Morella, Vilanova de la Reina, Almenara, Moncofa, Albocàsser, Sant Joan de Moró i Canet lo Roig.

Aquesta línia de suport s'alinea amb l'objectiu de la Diputació de Castelló, sota el lideratge de la presidenta Marta Barrachina, de portar la participació ciutadana, la transparència i el bon govern a cada racó de la província, aspectes essencials per a promoure la qualitat democràtica en la institució provincial. 

 

    ANUNCI.jpg

 


                                                                                         logo-ojd-interactiva.png.webp

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació