Marta Barrachina presenta un Pla d'Helisuperfícies per millorar l'atenció d'urgències mèdiques i emergències a la província

La presidenta també destaca el Pla Director de l'Aigua perquè “no pot ser que en el 2023 hi haja municipis de la província que hagen de portar cubes per a un subministrament tan bàsic com és l'aigua”

Presidenta_Diputación_Marta_Barrachina_1_1.jpg

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha presentat un ambiciós Pla d'Helisuperfícies destinat a assegurar la prestació d'atenció mèdica urgent i resposta en situacions d'emergència en tota la província. Barrachina va assenyalar que l'objectiu principal d'aquest pla és facilitar l'evacuació mèdica ràpida dels residents provincials que requerisquen assistència, sense importar la seua ubicació geogràfica.

En el seu discurs, la presidenta va destacar la topografia muntanyenca de la província i la popularitat dels esports de muntanya, observant la falta d'helisuperfícies adequades per a brindar seguretat. Va subratllar la importància estratègica d'aquestes instal·lacions per a agilitzar la resposta a emergències en àrees muntanyenques i zones de difícil accés. Això reduiria tant els temps d'atenció mèdica com l'actuació dels bombers en casos d'incendis forestals.

Barrachina va emfatitzar que la millora d'infraestructures i serveis en els 135 municipis provincials promouria l'equitat territorial, un principi fonamental de l'administració de la Diputació de Castelló.

El Pla Provincial d'Helisuperfícies és un dels principals objectius de la presidenta en el seu programa de govern, la implementació del qual començaria amb el pròxim pressupost de la Diputació.

A més, es va destacar la necessitat d'un Pla Director de l'Aigua per a millorar el subministrament hídric en tota la província. Barrachina va expressar la seua preocupació per l'existència de municipis que encara depenen de camions cisterna per al subministrament d'aigua en ple 2023. El pla busca gestionar i expandir les infraestructures hidràuliques col·lectives i garantir serveis continus a través dels consorcis d'aigua de la Plana del Pla de l’Arc.

La presidenta va ressaltar que tant el Pla d'Helisuperfícies com el Pla Director de l'Aigua són elements essencials per a acostar la Diputació als municipis que més ho necessiten, especialment als més xicotets amb recursos limitats.

En relació amb els incendis de Begís, Les Useres i Vilanova de la Reina ocorreguts fa un any, Barrachina va anunciar l'aprovació d'un programa d'ajuda directa a autònoms i pimes afectats. La modificació pressupostària necessària es presentaria en el ple del 5 de setembre.

La presidenta va ressaltar la importància d'atendre les necessitats urgents i d'estar al costat dels municipis, enfocant els recursos de la Diputació en el que realment importa.

En termes de salut, Barrachina va emfatitzar la col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a recuperar el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) i per a desenvolupar un nou hospital. També va subratllar la importància de la cooperació interadministrativa per a convertir l'aeroport en un referent fonamental per a la província.

Finalment, Barrachina va reafirmar el suport de la Diputació a sectors estratègics com la ceràmica i la caça, reconeixent-los com a motors del desenvolupament i futur de la província.

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació