ANUNCI.jpg

 

La Diputació de Castelló destina vora 260.000 euros per a preservar la cultura i les tradicions locals

"Continuem reforçant el compromís d'aquest govern provincial perquè el nostre suport cap a la nostra cultura i les nostres tradicions siga real i efectiu”, ha afirmat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina

Junta_de_Gobierno_3_1.jpg

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha reafirmat el seu compromís amb la preservació de la cultura i les tradicions locals mitjançant l'aprovació de prop de 260.000 euros en ajudes destinades a aquesta àrea. La Junta de Govern, en la seua recent reunió, ha aprovat deu convenis de col·laboració de l'àrea de Cultura de la Diputació, consolidant així el suport del govern provincial a iniciatives culturals.

Barrachina va destacar: "Continuem reforçant el compromís d'aquest govern provincial perquè el nostre suport cap a la nostra cultura i les nostres tradicions siga real i efectiu". Els convenis abasten diverses àrees, incloent-hi música, art, festes i tradicions.

En l'àmbit musical, s'han assignat 20.000 euros al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló per a cursos monogràfics. Així mateix, es van destinar 70.000 euros al XXVIII Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, en col·laboració amb l'Ajuntament de Peníscola i l'Institut Valencià de Cultura.

En l'àmbit artístic, l'Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló rebrà una subvenció de 5.000 euros per al projecte Transefímera. També s'ha aprovat una ajuda de 3.000 euros per al Premi Ribalta en col·laboració amb l'Ajuntament de Sogorb, i 30.000 euros per a l'Associació CO-NET ART, destinats a residències de creació artística contemporània a Vilafamés.

El Carnestoltes de Vinaròs ha obtingut una subvenció de 24.000 euros, reafirmant el compromís de la Diputació amb aquesta festivitat declarada d'Interés Turístic Autonòmic. A més, es va destinar una subvenció per a la Passió de Borriol i La Passió de Torreblanca, dues representacions destacades del turisme cultural a la província.

La presidenta va subratllar: "Des de la Diputació continuarem preservant i fomentant aquest tipus d'actes emmarcats en l'aposta d'aquest govern provincial per reforçar el turisme cultural a la nostra província".

A més de les ajudes culturals, la Junta de Govern també va aprovar convenis esportius i altres subvencions per a iniciatives socials i tecnològiques, reflectint el compromís integral de la Diputació amb el desenvolupament i benestar de la província de Castelló.

 

    ANUNCI.jpg

 


                                                                                         logo-ojd-interactiva.png.webp

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació