La Diputació de Castelló reforça el patrimoni gastronòmic de la província com a reclam turístic

RUTA SABOR 5La Diputació de Castelló, a través de la marca 'Castelló, Ruta de Sabor', va a intensificar al llarg de 2017 les accions de promoció del patrimoni gastronòmic provincial per a convertir-ho en “un reclam turístic de primer nivell”. En l'interior de la notícia els contem algunes propostes gastronòmiques.


Així ho ha destacat el diputat responsable de 'Castelló, Ruta de Sabor', Pablo Roig, en incidir en la importància de “promocionar Castelló com el millor rebost del mediterrani i recolzar al sector primari, agricultura i ramaderia, i a tots els sectors de l'hostaleria que posen en valor la cuina castellonenca convertint-la en un producte turístic diferenciat”.

En aquesta línia, “i a través d'aquest element diferenciador de la nostra gastronomia que és 'Castelló, Ruta de Sabor'”, el Govern Provincial està impulsant des de principi d'any diferents jornades gastronòmiques “per a divulgar i valoritzar el nostre ric i variat patrimoni gastronòmic”. És el cas, de les VI Jornades Gastronòmiques de la tòfona que des del 14 de gener i fins al 12 de març, va a permetre assaborir durant els caps de setmana en nou restaurants d'Albocàsser, Benassal, Catí i Culla “una de les joies gastronòmiques que atresora l'interior de la nostra província”.

Com també ho és la taronja, protagonista de les IV Jornades Gastronòmiques de la Taronja i la Clemenules que des del 20 de gener, i fins al 5 de febrer, promocionarà aquest producte autòcton en 29 restaurants d'Almenara, Borriana, La Llosa, Moncofa i Nules.

“Som el millor rebost del mediterrani i com a tal, la nostra gastronomia és un excel·lent complement turístic per a atraure a nombrosos visitants als nostres pobles que poden assaborir l'essència d'aquesta província única, de mar i muntanya”, ha ressenyat Roig.

Inversions principals en 2017


En aquest sentit, el diputat provincial ha posat l'accent en la “aposta ferma i decidida d'aquesta administració per posicionar el patrimoni gastronòmic com un producte turístic de primer nivell que complemente la “ja de per si excel·lent oferta cultural, natural, arquitectònica i històrica dels nostres pobles”.

Per a açò, enguany s'invertiran fins a 286.000 euros per a la promoció de Castelló Ruta de Sabor i dels productes i productors locals a nivell provincial, autonòmic i nacional, 209.000 per a la presència en fires, 80.000 euros per a la realització d'esdeveniments gastronòmics i 'show cooking' i un total de 99.000 euros per a recolzar i reforçar el treball dels productors locals.

8 xefs, 8 plats


Cal recordar que dins d'aquesta política de promoció de la cuina castellonenca, divendres que ve se celebrarà la quarta edició de la iniciativa '8 xefs, 8 plats'. Coorganitzada per Castelló Ruta de Sabor, aquest sopar exclusiu, que s'espera reunirà a més de 200 comensals, permetrà posar en valor “la millor cuina del mediterrani de la mà de vuit grans cuiners de la província”.

Els encarregats d'elaborar el menú són: Fernando Molina (La Cuina de Fernando), Modesto Fabregat (Arbequina), Asier Manzanos (El Vasco), Javier Simón (Hotel Martín el Humano), José Manuel Martí (Mármara), Emilio Miralles (Al d'Emilio), Balbina Cano (Casa Rabitas) i l'amfitrió d'aquesta edició, Carlos Gutiérrez (Casa Roque). Per la seua banda, Vicent Guimerà, xef principal del Restaurant Antic Molí d'Ulldecona (Tarragona), serà el cuiner convidat en aquesta nova edició.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació