Marta Barrachina destaca el llegat cultural de les Falles a la província de Castelló

La primera presidenta de la Diputació rep a les Reines Falleres de Burriana i a les Falleres Majors de Benicarló, la Vall d'Uixó i Almenara en un acte previ a l'inici de les festes josefines

recepcion_Fallas_2_1.jpg

En una mostra de suport al llegat cultural de les Falles a la província de Castelló, la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha obert les portes de la institució per a rebre a les màximes representants d'aquestes festivitats.

En un acte celebrat ahir en el Saló de Recepcions de la Diputació, Barrachina, acompanyada pel diputat de Cultura, Alejandro Clausell, va destacar la importància de les Falles com un patrimoni significatiu per a tots els castellonencs. "Des de la Diputació de Castelló continuarem col·laborant amb les 43 falles de la nostra província, ja que totes elles són un important patrimoni cultural", va afirmar.

Barrachina va recordar la rica tradició fallera a la província, que es remunta quasi un segle arrere, quan en 1928 un grup de veïns va erigir el primer monument faller en la plaça de la Mercè de Borriana. Des de llavors, les Falles han florit a la regió, convertint-se en una celebració emblemàtica a la Comunitat Valenciana i un símbol cultural a Castelló.

En l'esdeveniment, Barrachina va rebre a les Reines Falleres de Borriana, Laia Molina Suárez i Anna Solá Piera, juntament amb altres representants destacats de les Falles de la província. També van ser presents les Falleres Majors de Benicarló, Gemma Rillo Alberich i Alba Crespo Febrer, així com les Falleres Majors de la Vall d'Uixó, Sara García Corma i Jéssica Pastor Miravet, i les d'Almenara, Inés García Navarro i Vera García Sorribes.

Es va destacar que la Diputació Provincial de Castelló ha assignat en el seu pressupost del 2024 una suma de 73.000 euros per a convenis de col·laboració amb les Falles de Borriana, Benicarló, la Vall d'Uixó i Almenara. Aquests fons es destinaran a sufragar despeses relacionades amb l'actuació de bandes de música en l'Ofrena i a subvencions per a il·luminació, enfortint així el suport institucional a aquestes festivitats arrelades en la tradició i la cultura local.

 

BASE faldon ESAP LA VALL

 

presidencia_h3.jpglogo-ojd-interactiva.png.webp

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació