ANUNCI.jpg

 

La Diputació de Castelló realitza una campanya de nidificació en les estacions depuradores en col·laboració amb Facsa

Les més de vint EDAR seleccionades estan situades en àrees amb interés per a la biodiversitat i abasten tota la província

caja_nido_1.jpeg

En commemoració del Dia Internacional de la Biodiversitat, la Diputació Provincial de Castelló ha anunciat, en col·laboració amb Facsa, l'inici d'una segona campanya de nidificació en les depuradores de Castelló. El diputat de Cicle Integral de l'Aigua, Iván Sánchez, afirmava: "Consisteix en la instal·lació de caixes niu, de fusta de pi, en estacions depuradores d'aigua residuals de la província de Castelló, per a la conservació de la biodiversitat.

La campanya anterior, que va incloure 25 depuradores, beneficiava desenes d'aus que van trobar, segons Sánchez, un refugi "segur" per a la seua reproducció. Enguany, s'instal·laran 50 noves caixes niu, amb l'objectiu d'ampliar la protecció de la fauna local i promoure el control biològic de plagues. “Volem donar suport a la conservació de la biodiversitat de la zona i comptar amb una bio plaguicida d'insectes biològics, evitant així l'ús de productes químics”, ha assenyalat el diputat.

El subdirector d'Explotacions de Depuració de FacsaSergio Alonso, ha destacat que s'ha format al personal operari d'estes instal·lacions per a fomentar l'interés en l'ornitologia i per així reportar les observacions realitzades en el seu centre de treball, implicant-se en la conservació de la biodiversitat local, incrementant així el coneixement del seu entorn. Alonso ha recalcat la implicació de Facsa en la conservació de la biodiversitat i espais naturals a través d'un servei de depuració i regeneració de les aigües residuals urbanes, activitat que contribuïsca a la conservació de les mars i els recursos marins i la detenció de la degradació de les terres.

“Un eficient servei de depuració d'aigües residuals evita l'abocament de contaminació a mars, rius, llits i en general al medi natural, minimitzant així impactes negatius mediambientals i la protecció de la biodiversitat”, ha explicat el subdirector. Esta iniciativa està alineada amb l'ODS 15 "Protecció de la vida dels ecosistemes terrestres" amb el qual l'ONU fa anys que adverteix de la necessitat de prendre mesures urgents per a reduir la pèrdua d'hàbitats naturals i la biodiversitat. Cada any es comprova el percentatge d'ocupació per a continuar mesurant l'èxit de la iniciativa, es realitza el manteniment i la neteja de les caixes i es registra el número i tipus d'aus que han habitat en elles.

 

 

    ANUNCI.jpg

 


                                                                                         logo-ojd-interactiva.png.webp

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació