ANUNCI.jpg

 

La Diputació de Castelló analitza la gestió de la sequera en els proveïments urbans de la província

La institució provincial i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer organitzen una jornada, dirigida als tècnics de la província responsables dels proveïments municipals

jornada_gestión_sequía_1.jpg

La Diputació de Castelló i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha centrat la jornada organitzada conjuntament en abordar la gestió de la sequera en els proveïments urbans de la província. L'acte, celebrat en la sala d'actes de Noves Dependències de la Diputació de Castelló, ha estat dirigida als tècnics de la província responsables dels proveïments municipals.

El diputat de Cicle Integral de l'Aigua, Iván Sánchez, informava: “La sequera és un fenomen natural que, lamentablement, s'està tornant cada vegada més freqüent i sever a causa del canvi climàtic. Aquesta situació planteja reptes significatius per al proveïment d'aigua a les nostres ciutats i pobles. És crucial que treballem junts per a desenvolupar estratègies efectives de gestió de la sequera que asseguren un subministrament d'aigua fiable i sostenible”.

El diputat provincial ha incidit en la importància quant a la implicació de tots els agents: "Institucions, empreses, experts, comunitats de regants, acadèmics o mitjans de comunicació. Ens correspon a tots contribuir a buscar les millors solucions per a garantir el proveïment d'aigua. La col·laboració entre administracions locals, regionals i nacionals, així com amb el sector privat i la societat civil, és essencial per a desenvolupar un enfocament integral i efectiu enfront de la sequera.

El Cap de Servei d'Infraestructures de la institució provincial, Ignacio Sangüesa, ha participat en la taula redona que portava el títol ‘Experiències de gestió de la sequera en municipis’. Sangüesa ha explicat la gestió en xicotets municipis i ha fet lliurament als assistents d'una guia d'acompanyament per a la gestió de l'escassetat en municipis de la província de Castelló, destinada als ajuntaments, i un díptic per a l'estalvi d'aigua per a la ciutadania.

La taula redona que ha centrat la jornada també ha comptat amb la participació d'Inés Beltrán (Enginyera Municipal, Assessora Tècnica de la Direcció de Serveis Urbans, Infraestructura i Medi Ambient, Ajuntament de Castelló) que ha tractat la gestió en grans poblacions; Miguel Ortiz (subdirector tècnic de Proveïments, Facsa), qui s'ha centrat en la gestió en municipis de mitjana grandària; i Aránzazu Fidalgo (Confederació Hidrogràfica del Xúquer), per a donar la visió des de l'organisme de conca.

 

 

 

    ANUNCI.jpg

 


                                                                                         logo-ojd-interactiva.png.webp

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació