ANUNCI.jpg

 

La Diputació de Castelló concedirà per primera vegada medalles de bronze en el Dia de la Província

La institució provincial reconeixerà amb esta distinció a Unió de Mútues en el seu vinté aniversari i a la Mare de Déu del Lledó pel centenari de la seua coronació

acto_central_centenario_coronación_Mre_de_Déu_del_Lledó_2.jpg

La Diputació Provincial de Castelló concedirà per primera vegada medalles de bronze en el Dia de la Província. La presidenta Marta Barrachina ha anunciat que la institució provincial reconeixerà amb aquesta distinció a Unión de Mutuas en el seu vinté aniversari i a la Mare de Déu del Lledó pel centenari de la seua coronació.

Tal com arreplega el reglament d'honors i distincions de la Diputació Provincial de Castelló, la Medalla de la Província consta de tres categories: or, plata i bronze. La present edició del Dia de la Província, que se celebrarà el pròxim 27 de setembre a Tírig, serà el moment en què es concediran distincions de les tres categories.

En el cas d'Unión de Mutuas, la presidenta de la institució provincial ha explicat que des de la Diputació de Castelló volen reconéixer a Unión de Mutuas pels seus vint anys vetllant per la seguretat i salut de les empreses de la província. Barrachina ha destacat el “prestigi” que té en el seu sector Unión de Mutuas, una entitat creada a Castelló per empresaris de la província i amb implantació en totes les comunitats autònomes.

També vetllant pels castellonencs, però en l'àmbit espiritual i religiós, està la Mare de Déu del Lledó, la patrona de la ciutat de Castelló, qui rebrà la medalla de bronze en el Dia de la Província amb motiu del centenari de la seua coronació. Marta Barrachina ha expressat que amb aquesta medalla volen reconéixer la importància dels cent anys de la coronació de la patrona dels castellonencs.


Amb motiu del centenari, la ciutat de Castelló ha celebrat durant més d'un mes una programació per a commemorar l'efemèride. Part d'aquests actes van tenir com a escenari la Diputació de Castelló. L'Espai Cultural Obert Les Aules va acollir l'exposició ‘Coronatio Virginis’, una mostra plena d'arts, records i devoció plena a la patrona de la ciutat de Castelló, amb diversos records de 1924: des del Cartell de les Festes extraordinàries fins a fotografies, publicacions, el mantell que se li va regalar a la Santa Imatge en aquella ocasió i la imatge recentment restaurada de la Verge del Lledó de la Cocatedral. A més, també es va poder contemplar el Mantell del Centenari de la Coronació.

A més de l'exposició, l'espai cultural de la institució provincial va acollir la presentació de la Novena composta pel Prior de la Basílica de La nostra Senyora del Lledó, RndDon Joaquín Guillamón Alcón, així com la projecció de la pel·lícula de la Coronació de l'any 1924.

L'inici de l'expedient per a la concessió de les distincions previstes en el reglament d'honors i distincions de la Diputació per al 2024 va ser aprovat en el ple ordinari del mes de maig celebrat aquest dimarts dia 21. Una aprovació que va comptar amb els vots a favor de l'equip de govern provincial, Compromís i Vox, i l'abstenció del PSOE. Juntament amb les medalles de bronze, en la gala Vicente Traver Calzada rebrà l'Alta Distinció de la Província (medalla d'or) i, quant a les medalles de plata, el Museu de la Valltorta rebrà el Mèrit de les Arts, la Penyagolosa Trails serà distingida amb el Mèrit Esportiu, la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia de l'UJI amb el Mèrit a la Innovació i la Fundació Hospital Provincial amb el Mèrit Solidari. “Tots els premiats són una mostra del gran talent i cor que existeix en la nostra terra”, ha conclòs la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina.

 

    ANUNCI.jpg

 


                                                                                         logo-ojd-interactiva.png.webp

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació