Compromís destaca la unanimitat per a demanar al Govern d'Espanya que assumixca el cost de la dessaladora de Moncofa

Sergi Alejos Raul Borras 24 7 18ÀUDIO| Els regidors Sergi Alejos (Xilxes) i Raül Borràs (Moncofa) ens conten tots els detalls. 

COMUNICAT CONJUNT COMPROMÍS PER XILXES I COMPROMÍS PER MONCOFA

Compromís ha sigut un dels signants de la declaració institucional feta als ajuntaments de Xilxes i Moncofa sol·licitant al Ministeri que assumisca el cost de la construcció de la dessaladora que afecta als dos municipis, així com la modificació del conveni que tenen estos municipis signats amb Acuamed per tal d'adaptar-los a la situació actual de desenvolupament dels municipis i de les seues necessitats d'aigua.

Des de Compromís per Moncofa, el seu portaveu Raül Borràs comenta que "Ja al 2014, vam instar a la Unió Europea mitjançant l'eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià sobre la dessaladora preocupats de com podia repercutir la seua posada en marxa als pobles de Moncofa i Xilxes, així com la incertesa per la pèrdua de les ajudes dels fons FEDER i la derivació de les responsabilitats polítiques sobre la decisió d'involucrar a aquests municipis en el pagament de les infraestructures."

De la mateixa manera, el portaveu de la Coalició a Xilxes explica que "De fet des del 2015, Compromís està sent l'únic partit que està presentant any rere any esmenes als pressupostos generals de l'Estat amb la única finalitat de que siga el Govern Central el que es faci càrrec el pagament, amb un text molt semblant al que ara hem consensuat a la declaració institucional."

No conformant-se amb això, al 2017 la Coalició Valencianista va redactar junt als seus senadors una moció dins de la comissió de Medi Ambient demanant exactament el mateix que a la declaració Institucional aprovada recentment per unanimitat als municipis i que recull el pagament de la dessaladora i la revisió dels convenis reguladors, entre d'altres. En aquesta ocasió, el Partit Popular, tal vegada per estar en govern, va votar en contra mentre la resta de partits van mirar cap a un altre costat abstenint-se.

"Des de Compromís Moncofa i Xilxes, estem en la mateixa línia que el nostre Eurodiputat. I en aquest sentit considerem que els responsables polítics d'haver deixat una herència on multiplicaven exponencialment el rebut de l'aigua de tots els veïns i ens deixaven un deute de 40 milions d'euros entre els dos municipis podrien incórrer en causa penal i per aquest fet vam ficar en coneixement de la fiscalia de Castelló tant els incompliments del conveni com les possibles responsabilitats penals." Explica el regidor xilxer Sergi Alejos.

Per la seua part el regidor de Moncofa Raül Borràs assegura que "Animats per la pròpia fiscalia, des de Compromís hem explorat la via del Contenciós Administratiu presentant una proposta en les Comissions Informatives de l'Ajuntament de Moncofa, exposant la possibilitat de denunciar el conveni signat entre Acuamed i els ajuntaments per incompliment d'aquest per les dues parts, i per tant no havent de pagar la dessaladora per part dels veïns, així com tampoc estar obligats a l'elevat preu de l'aigua i els litres assignats. Malgrat no haver prosperat esta moció, va ser el germen a proposta de Compromís, d'una negociació conjunta dels dos ajuntaments: Xilxes i Moncofa, fruit de la qual s'ha originat la declaració institucional."

Per finalitzar, els dos portaveus conclouen que "Arribat aquest punt, Compromís desitja que Acuamed i el Ministeri accepten la proposta que ha nascut des dels pobles. No obstant, en cas de no aconseguir-se el objectius que perseguim des de fa tants anys en benefici dels nostres pobles, continuarem treballant i no descartem utilitzar la via judicial per defensar-nos del que considerem una greu injustícia."

tambor cora bajo

banner ser randero dto PSA

ashotur

san bernardo

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació