La Guàrdia Civil descobreix més de 400 taràntules a Xilxes

2019 Seprona tarántulasEls exemplars són verinosos, però no posen en perill la vida dels humans. S'han trobat 49 espècies diferents entre els exemplars trobats. Punxa i coneix més!

COMUNICAT GUÀRDIA CIVIL

Amb motiu dels serveis que es venen efectuant per efectius del Seprona de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló (Servei de Protecció de la Naturalesa) amb la finalitat de combatre el trànsit d'espècies protegides, exòtiques o invasores, van tindre coneixement que en un domicili de la localitat de Xilxes es podria dedicar a la cria i col·lecció zoològica d'artròpodes.

Iniciada a corresponent investigació, va donar com a resultat la localització de l'habitatge i després de realitzar una inspecció degudament autoritzada es van trobar més de 400 exemplars pertanyents a 49 espècies diferents de taràntules.

La tinença d'aquestes aranyes incomplien diverses irregularitats segons el Decret 145/2000, de 26 de setembre, del Govern Valencià per la qual es regula , entre elles el mancar de llicència municipal, d'una memòria descriptiva i d'una assegurança obligatòria pel qual es regula a la Comunitat Valenciana la tinença d'animals potencialment perillosos, els quals han originat la realització de diversos expedients remesos a l'Ajuntament de Xilxes i als Serveis Territorials de la Conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Les mateixes són verinoses segons la toxicitat de cadascuna però no posen en perill la vida dels humans. L'actuació ha sigut realitzada per efectius de la Guàrdia Civil pertanyents a l'Equip del Seprona de Borriana.

tambor cora bajo

banner ser randero dto PSA

ashotur

san bernardo

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació