Xilxes estudia demanar la declaració de BIC per a la necròpoli del municipi

necropolisL'Ajuntament de Xilxes està estudiant la tramitació per a sol·licitar a la Conselleria de Cultura la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) per a la Necròpoli del municipi amb l'objectiu de posar en valor aquest assentament.

Des de la Regidoria de Cultura s'està treballant en la necessitat de reconèixer la importància d'aquesta necròpoli a través d'una figura de protecció, aspecte que es tractarà en una reunió pròxima amb representants de la Direcció territorial de Cultura i Patrimoni.

Aquest conjunt patrimonial format per sis esteles discoidals data del segle XIII i va ser trobat en el Carrer Juan Carlos I, on pot visitar-se actualment. El tipus d'assentament, la ubicació i l'estat de conservació són algunes de les característiques que aporten rellevància a aquesta necròpoli. L'impuls de les diferents figures de protecció formen part del conjunt d'accions que està duent a terme l'equip de govern per a protegir i posar en valor el patrimoni històric, artístic, natural i cultural del municipi com a recurs turístic.

bannerdigital.pngashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació