Els xiquets i les xiquetes de la Vall d'Uixó aporten propostes a la llei valenciana d'infància i adolescència

infancia 1Un grup de representants del consell local ha presentat les seues propostes en una trobada que s'ha celebrat a Piles (València) 

Un grup de representants del Consell de la Infància i l'Adolescència de la Vall d'Uixó ha participat en la redacció de la Llei Valenciana d'Infància i Adolescència que prepara el Consell presentant proposades en la trobada de consells infantils de la Comunitat Valenciana que s'ha celebrat el passat 10 de juny a Piles (València).infancia 2

La jornada va combinar les activitats lúdiques i d'oci amb espais de treball i intercanvi d'idees que continuen el procés participatiu iniciat per la Conselleria i gràcies al qual els menors d'edat formen part per primera vegada de l'elaboració d'una llei que els afecta directament.

Entre les propostes que van realitzar destaca el dret dels xiquets i xiquetes a ser escoltats i al fet que la seua opinió es tinga en compte, a rebre informació adaptada a la seua edat que els permeta conèixer i comprendre millor els seus drets i a la protecció enfront de la violència i l'assetjament.

El regidor de Serveis Socials i de Participació Ciutadana, Antoni Llorente, ha explicat que és fonamental “fer veure als xiquets i xiquetes que des del diàleg, el treball conjunt i el consens es pot millorar la seua ciutat i canviar la societat, fent-los partícips d'una ciutadania activa”.

infancia 3Cal recordar que la seua participació es va acordar en l'última reunió del consell local en el qual estan representats els alumnes de primària i secundària de tots els centres educatius. Este organisme creat esta legislatura dins del projecte de Ciutat Educadora “té veu pròpia i serveix per a tractar les qüestions que afecten als xiquets i adolescents, que volem que també tinguen poder de decisió”, ha afirmat.

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

Escoltan's

 

app banner 300x300

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació